E12-E28 Strona G³ówna E12-E28
Forum posiadaczy i mi³osników BMW E12 i BMW E28

FAQFAQ  SzukajSzukaj  U¿ytkownicyU¿ytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj
 Og³oszenie 
Filmik z IV Ogólnopolskiego Zlotu e12-e28.pl - MA£KINIA 2014 - http://vimeo.com/102914979

Poprzedni temat «» Nastêpny temat
[E28] Bmw e28 L5 IIEI zender BBS RS 17
Autor Wiadomo¶æ
kurek 
l5emil

Nadwozie: E28
Model: 520
Silnik: m20b20
Rok produkcji: 1987
Do³±czy³: 05 Sty 2019
Sk±d: lukow
Wys³any: 5 Styczeñ 2019, 09:24   [E28] Bmw e28 L5 IIEI zender BBS RS 17
   Imiê: emil

Cze¶æ jestem nowy na forum ale w e28 by³o juz kilka..
Kilka aut mam na mojej stronie www.bmwe28.pl

520
Automat z trybami jazdy
Szyberdach elektryczny
Shadowline

2018

2019

Bbs rs 8,5j 10j

Gazety z dnia zakupu ;)

Szkie³kowanie pokrywy

Pokrywa na miejscu

Styling 20

Nowe gumy podk³adka zderzaka spinki itp

Halogeny

M emblemat zamontowa³em bo mia³em ale wyleci tak jak dekor hardge

Wpad³o mycie

Przymiarki Zender ty³ przód orygina³ lezy w gara¿u na 2019 sezon
Ostatnio zmieniony przez kurek 31 Styczeñ 2019, 16:43, w ca³o¶ci zmieniany 12 razy  

Blindnomad 

Model: 520i
Do³±czy³: 01 Pa¼ 2014
Sk±d: Kraków
Wys³any: 5 Styczeñ 2019, 21:33   
   Imiê: Micha³

£adna sztuka.

StarZcarZ 
stare ale jare

Nadwozie: Exx
Model: E28 528i Sport, 525i, E34 525i SE
Silnik: b28
Rok produkcji: 1986
Pomóg³: 12 razy
Do³±czy³: 03 Mar 2010
Sk±d: Anglia
Wys³any: 7 Styczeñ 2019, 21:21   
   Imiê: Adam

Piêknie siê prezentuje, bardzo fajnie wyglada w tym kolorze w shadowline i dymionymi na zielono szybami. Chyba malowana by³a niedawno, tak ¶wie¿o wyglada.

Czy po szkie³kowaniu warto lakierowaæ? Pytam bo mam pare dupereli do mloteczkowania ale zastanawiam siê, czy bez ochrony lakierniczej d³ugo to wytrzyma, obawiam siê ze siê utleni i zrobi szare.

kurek 
l5emil

Wys³any: 8 Styczeñ 2019, 08:20   

Lakierowany pas tylny dolny, klapa, zderzaki a tak wszystko w ³adnym stanie dach reszta w oryginale b³yszczy sie bo by³a w spa :)

S³ysza³em ¿e trzeba przelakierowaæ ale nie robi³em tego i narazie jest ok jak masz dostêp to lakieruj u mnie s³abo z lakiernikami..

Teraz robiê zawieszenie rozebrane ca³e w py³ idzie w lakier proszkowy nowe tarcze kotwiczne, tuleje ASO

Zaciski juz po piaskowaniu i cynkowaniu galwanicznym na srebrno

StarZcarZ 
stare ale jare

Nadwozie: Exx
Model: E28 528i Sport, 525i, E34 525i SE
Silnik: b28
Rok produkcji: 1986
Pomóg³: 12 razy
Do³±czy³: 03 Mar 2010
Sk±d: Anglia
Wys³any: 8 Styczeñ 2019, 12:34   
   Imiê: Adam

Sam lakieruje na tyle pewnie, ze pokrycie bezbarwnym aluminiowych czê¶ci nie stanowi problemu. Czê¶ci zawieszenia jak belka, sanki, wahacze na ty³, dr±¿ki stabilizatora, itp po piaskowaniu maluje podk³adem reaktywnym, na to podk³ad epoksydowy, a na koniec kryje czarna farba poliuretanowa. Zrobi³em w ten sposób dwa auta i trzyma siê rewelacyjnie, chocia¿ to ¶wie¿e prace, bo maja tylko dwa sezony zimowe za sob±.

Do proszku nie jestem przekonany, mia³em dwa zestawy felg Alu pomalowane ta metoda i po dwóch sezonach trzeba je by³o robiæ ponownie. Woda siê przedosta³a pod ma³ymi uszkodzeniami i proszek odchodzi³ jak skorupka jajka ugotowanego na twardo. Mo¿e wadliwy proces i zak³ad nie robi³ tego jak nale¿y. Felgi pomalowa³em tradycyjnie i nie mam tego problemu co wcze¶niej z proszkiem.

Znalaz³em u siebie w mie¶cie zak³ad galwanizacyjny, który ma dobre opinie i nie kasuje jak za zbo¿e wiec pare czê¶ci tez oddam do pokrycia ta metoda.

Odwiedzi³em stronê www, co zapodales wy¿ej. Piêkna M535i tam widzê, tez Twoja?

kurek 
l5emil

Wys³any: 9 Styczeñ 2019, 13:15   

Sprzeda³em juz, ale nie wszystko z³oto co sie ¶wieci ;)to nie 535 a 520 po modach ³adne L5 IIII mia³o blachy
Na strone s± auta które mia³em i mam
Jedno jest znane Karasia te¿ kupi³ moj± i kilka innych te¿ by³y fajne

Ja te¿ bede galwanicznie robil i zaryzykuje proszkowo jednak tak ma brat w e21 i jest ok w tym czerwonym

Te¿ mam ko³o ciekawe ale to z czasem ;)

kurek 
l5emil

Wys³any: 31 Styczeñ 2019, 16:36   

Ca³y czas do przodu jeszcze ty³ nizej i opona 235 40 zamiast tej co jest

yondo 

Nadwozie: E12
Model: 123
Silnik: 123
Rok produkcji: 1988
Do³±czy³: 26 Gru 2025
Sk±d: TBS
Wys³any: 26 Grudzieñ 2025, 13:44   
   Imiê: Messsad

аван69.4BettBettSidePartIntrМарÑBNIAARISSOCOFusiÐоÑÑElbrFiskFragPoinDekoAtlaAjayÑмоцрÑÑÑRadi
MichJanaStreDekoStreNoboPhil(ÐлмÐевеEnueÐндрÑтихавтоFrizNiveИллюYangÐлекDaniEverÑ€ÑÑÑPhilActi
PhilNapoElfrрабоигрÑHumaSonyWissКÑнтмехаPockДжалEmilRafaложнИллюGranÑоÑлВороПервЧетыÐоздЧере
RomaOZC0СÑшиHeroWindÐрбеПетрWindWindЖилквызырÑÑÑJeweWack03-1PiesCellÑоÑеОраз1,5(SYMPNuclHenr
ÑклаGardPatrKingменÑиздаÐртиSennГолдинÑÑ‚XVIIStefJuliNokiCragBoogБортПÑшкМоиÑPandÐверCarmTama
MovaÑпаÑÐождмеÑÑJanoDAXXClimElecYoshÐикоWindEpsoBadiÐ¥ÑдоÑтраLineOlmeSauvUltiPionмÑзеÐишлimag
ValiÐоÑÑÑпакСайкSilvÑзыкWindWindWindBorkлиÑÑ‚ÐлекChouParfFresФридБаÑкЛитÐЛитÐЛитÐAllmЛитÐради
ЛитÐЛитÐTRIGLogoCreaИллюИллюHonoГорбHenrЦапеБотвШаптGottЛениMikhдомеDaviPlushandMoveCarmHead
WindГончFredИльиCleaТÑрыкомнÐовиШильХилтÐндрJigsKanelegeAdemWolfСлезOpenТопоHenrMoreмеÑÑмеÑÑ
меÑÑСтравÑÑ‚ÑMcKiÐекрБÑжиÑловпроиМироСердДетÑТитоабитtuchkasЩеглLynn

yondo 

Nadwozie: E12
Model: 123
Silnik: 123
Rok produkcji: 1988
Do³±czy³: 26 Gru 2025
Sk±d: TBS
Wys³any: 1 Styczeñ 2026, 10:56   
   Imiê: Messsad

инфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфо
инфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфо
инфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинйоинфоинфоинфоинфоинфо
инфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоtuchkasинфоинфо

Wy¶wietl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie mo¿esz pisaæ nowych tematów
Nie mo¿esz odpowiadaæ w tematach
Nie mo¿esz zmieniaæ swoich postów
Nie mo¿esz usuwaæ swoich postów
Nie mo¿esz g³osowaæ w ankietach
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

phpBB by przemo